Belysning af dagligstuen

Den rigtige belysning til dagligstuen

Forskellige belysningsstemninger er vigtige

Dagligstuen er ofte et ægte multifunktionsrum. Vi kan godt lide, at dagligstuen er hyggelig, vi inviterer gæster derind, vi leger med vores børn derinde, dagligstuen er også ofte spisestue, og der er ofte direkte adgang til et åbent køkken. Mange forskellige behov skal tilgodeses. En pæn indretning alene er ikke nok.

Afgørende for forskellige anvendelser – den rigtige belysning. Med så mange forskellige funktioner skal der være forskellige lyskilder. En kombination af loftsbelysning, vægbelysning og gulvarmaturer samt fleksible LED-strips anbefales, og du skal kombinere stemnings- og funktionsbelysning.

Det handler om den rigtige lyskombination!

Det handler om den rigtige lyskombination!

Kombiner forskellige former for belysning

Bland indirekte baggrundsbelysning, detailbelysning og bred loftsbelysning. På den måde kan du altid skifte stemning via belysningen.

Kraftig loftbelysning giver mening, hvis du vil oplyse hele dagligstuen bredt og med kraftigt lys. Her vil f.eks. en LED-lyskilde med 4.000 kelvin svarende til 100/75 watt være passende. Ideel til rengøring eller andre praktiske formål. Individuelle gulvarmaturer eller bordlamper placeret f.eks. ved siden af en sofa, en reol eller et skab skaber stemningsfulde øer af lys. De kan udsende varmt hvidt lys med mellemhøj lysstyrke. Her vil LED-lyskilder med 2.700 kelvin svarende til 40 til 60 watt være passende.

Vægbelysning med elegante armaturer giver også en god stemning i dagligstuen. De nye RETROFIT LED-lyskilder fra OSRAM er perfekte til dette formål, f.eks. med en gennemsigtig lampeskærm eller lyskilder med åben lysfordeling. Designlyskilder er også beregnet til lysekroner. Mindre dekorative armaturer eller spot i reoler eller skabe bader også dagligstuetilbehøret i et behageligt lys og skaber flere hyggelige lysøer.

Downlights: effektbelysning og belysningsdesign

Integrer lyskilder med punktfordeling

Der skal også helst være lyskilder med punktfordeling i belysningskombinationen. De er ideelle til effektiv belysning af hjørner, vægge og designobjekter – professionelt belysningsdesign i hjemmet. Til den type belysning er downlights den bedste form for armatur. Hvis du allerede har integreret downlights i dagligstuen, kan du uden problemer konvertere dem til LED. OSRAM tilbyder en bred vifte af LED-lyskilder med reflektor med meget forskellig wattal og farvetemperatur. Et tip: Bruge dæmpbare lyskilder med reflektor for at få mere fleksibilitet i belysningsdesignet, da lysstyrken her kan dæmpes.

Integrer lyskilder med punktfordeling

Den nyeste belysningstrend: Indirekte belysning

Den nyeste belysningstrend: Indirekte belysning

Blødt lys med LED Deco Flex

Indirekte belysning er en ægte trend inden for belysning. Den skaber et "blødere" lys, fordi lyskildens belysning ikke kan ses direkte. Trenden kommer fra catering- og eventmiljøet, der i mange år har brugt det som en spændende måde at skabe stemningsbelysning på. I hjemmet betyder det enten afslappende baggrundsbelysning til hyggestunder eller til en fjernsynsaften – LIGHTIFY-versionen har endda alle RGB-farver.

Du kan bruge forskellige LED-lyskilder til indirekte belysning, men kun en får dig til at snappe efter vejret – LED Deco Flex. Din kreativitet kender ingen grænser med den fleksible LED-strip. De passer ind stort set overalt, kan integreres i møblerne eller kan placeres i hjørnet som en guirlande. Og hvis du ønsker det, kan du flytte rundt på denne fantastisk effektive belysning, når du har lyst til det.