Lys som et livsstilsprodukt
Innovativ belysning med LED

Opfindelsen af det elektriske lys ændrede historiens gang for mennesket. Det er næsten ikke til at forstå, at glødtrådspæren første gang så dagens lys for over 200 år siden. Og at private hjem har haft elektrisk lys siden 1880'erne.

I dag – omkring 135 år senere – er belysning blevet et spændende livsstilsprodukt. Takket være moderne og ekstremt effektiv LED teknologi er vi i stand til at belyse vores hjem og derigennem skabe vores egen unikke, indbydende og energibesparende atmosfære i mange forskellige farver, former og designs.

LED lyskilder

Fra wolframtråd til lysdioder

Hvordan har lysteknologien forandret sig?

I de senere år er der gjort helt utrolige teknologiske fremskridt inden for elektrisk belysning. Med deres viden om lysets hastighed har forskere kunnet udvikle lyspærer med wolframtråde ved hjælp af LED teknologi. Lysdioder blev masseproduceret allerede i 1960'erne, men de egnede sig til at starte med kun til regnemaskiner og digitalure. Dengang var lyseffekten fra lysdioderne stadig meget lav. LED'erne udvikledes, og deres lyseffekt blev øget fra under 0,1 lm/W til mere end 100 lm/W, hvilket svarer til et kvantespring rent teknologisk. Den seneste generation af LED-lys har effekter på helt op til 300 lm/W.

I dag udgør LED lys en grundlæggende faktor inden for belysningsplanlægning – både på kontorer og i hjemmet. Og det er ikke så mærkeligt, når man tænker på deres klare fordel i forhold til deres forgængere: de er meget, meget mere effektive! For eksempel er nyttevirkningen af en traditionel glødepære kun 5 %. De resterende 95 % går tabt som varme. Effektiviteten forbedres markant med LED belysning, noget som den tyske forbrugerorganisation Stiftung Warentest klart har påvist: En familie på tre personer kan spare ca. 150 euro om året, hvis de udskifter deres almindelige pærer med LED teknologi.

Lys som et livsstilsprodukt

Brug af LED teknologi i moderne belysning

Men LED'er er ikke bare mere effektive end deres forgængere. Med denne moderne lysteknologi er det også muligt at skabe belysningskoncepter, der ville have været ganske utænkelige for blot nogle få år siden. For nogle er LED lyskilder forbundet med koldt hvidt og ubehageligt lys, men denne association er lidt af en myte. Faktisk kan moderne belysningskoncepter med lysdioder gøre meget mere: fra varm hvid og hyggelig belysning i opholdsområder til et væld af RGB-farver – alt er muligt. LED-lys er også topmoderne med hensyn til, hvor nemme de er at bruge. Med f.eks. LED STAR+ RELAX & ACTIVE kan du med blot et enkelt klik skifte belysningen fra et opkvikkende og koncentrationsfremmende køligt hvidt lys til et harmonisk og behageligt varmt hvidt lys.

LED STAR+ RELAX & ACTIVE
LED STAR+ RELAX & ACTIVE

LED lyskilder, som kan dæmpes, åbner også op for unikke belysningsløsninger. Du kan bruge dem til at omdanne et badeværelse til et spaområde, der giver dig lyst til at slappe af og drømme. Og du behøver ikke at installere en ekstra lysdæmper – med lyskilder som LED STAR+ DUO CLICK DIM kan du dæmpe dem med et enkelt tryk på vægkontakten. LED-teknologien har også åbnet op for nye muligheder udendørs: Med lyskilder udstyret med SMART+ og tusmørkesensorer kan du fjernstyre lyset med din smartphone, pc eller tablet, og du slipper for at skulle rejse dig for at tænde for lyset, når solen går ned.

Vintage Edition 1906

LED: fremtidens belysning?

LED bånd, LED-spots, LED-havelamper: med denne innovative og energibesparende teknologi er det ikke så mærkeligt, at mange tænker at den traditionelle glødepære er fortid. Men for mange mennesker er den med sin velkendte form blevet til en designklassiker – og derfor er der mange LED lyskilder, der ligner de traditionelle glødepærer. De nye LED retrofit lyskilder har samme fatninger som de traditionelle lyskilder hvilket gør dem velegnede som erstatninger, når der skal spares energi. Og det bedste af det hele: takket være LED teknologi kan belysningen designes på et utal at unikke måder. I LEDVANCE-sortimentet finder du blandt andet lyskilder med klassisk vintage-look, der vækker minder om "de gode gamle dage", hvor vi brugte glødepærer. Vores 1906 Edition LED lyskilde er betagende smuk i en klassisk lysestage og skaber et stilfuldt udtryk, der er meget energieffektivt.

Hvis du leder efter innovative belysningsløsninger, så er SMART+ -serien fra LEDVANCE det helt rigtige valg for dig. Den består et bredt udvalg af LED lyskilder og lysarmaturer til indendørs og udendørs belysning, som du kan styre via Gateway eller Bluetooth vha. en app eller stemmestyring. Faktisk kan mange af disse lyskilder også knyttes direkte til Apples Siri eller Amazons Echo. Med en forventet levetid på ca. 20.000 timer kommer du ikke bare til at spare energi, du slipper også for at skulle skifte pærer ofte.