Et interview med en smart (oplysende) fyr

Enzo Peres, Smart Home Product Manager hos LEDVANCE, forklarer fascinationen ved intelligent belysning

Opgradering? Nyistandsættelse? Flytning? Uanset hvad, wow faktoren skal overvejes. Den gode nyhed er: at gå smart gør dig til noget specielt! Om du styrer al din belysning med en app eller via voice control - der er nogle spændende ting der sker lige nu, når det kommer til gadgets i hjemmet. Vi talte med smart belysningsekspert Enzo Peres for at finde ud af mere.

Smart Home

Enzo Peres har kun smarte lyskilder derhjemme. Og søger altid opgraderinger. "Så snart jeg hører om nye produkter, kan jeg ikke vente med at få fat i dem," fortæller han. Heldigvis har Peres i sin rolle som Smart Home Product Manager hos LEDVANCE ofte mulighed for at afprøve de nyeste lyskilder og softwareopdateringer, inden de rammer markedet. "Jaw-dropping øjeblikke er almindelige i mit job," stråler han. Det spændende er, at sådanne øjeblikke også kan blive almindelige i hjemmet. Smart belysning er nu en varm trend inden for indretning - og er meget nemmere at opsætte, end du måske tror.

Du behøver ikke at trække nye kabler, men du har brug for internetadgang
"Det er let at komme i gang", siger Peres, "der er ikke brug for værktøjer, kodning eller trække nye kabler." Med LIGHTIFY startpakken (indeholdende LIGHTIFY Gateway og en LIGHTIFY Classic A60 RGBW lyskilde) er alt du behøver en internetforbindelse og en smartphone til at downloade appen. Alternativt kan du prøve det dimming kit, der indeholder en LIGHTIFY switch og en dæmpbar lyskilde, hvor kontakten kan bruges som en fjernbetjening til lyskilden. Uanset hvad , er det altid muligt at starte småt: "Du kan eksperimentere med smart belysning lidt efter lidt," forklarer han, "for eksempel ved først at teste en lyskilde eller bare et værelse." For Peres er det første vigtige skridt at beslutte hvilket formål du ønsker at benytte teknologien til. Han grupperer de vigtigste fordele i fire kategorier - individuel tilpasning, komfort, sikkerhed og pengebesparelse.

Lad os begynde med individuel tilpasning. Dette kan hjælpe med at spare tid, imponere gæster og ændre atmosfæren i et værelse inden for få sekunder. "Tag en stue," siger Peres, "her kan du have loftslamper, en bordlampe og en gulvlampe. Ved at bruge disse i forskellige kombinationer, eller med forskellige temperaturer eller farver, kan du væsentligt ændre udseendet og følelsen af rummelighed. Med smart belysning kan du forprogrammere forskellige scener, og derefter aktivere dem med et tryk på en knap.

Stor komfort med motion sensor
"For dem der er mere interesserede i komfort, kan en smart bevægelsessensor være svaret." Lyskilderne kan indstilles til tænde, når du går ind i et værelse eller slukker, hvis et rum er ledigt i et stykke tid. Forskellige niveauer af lysstyrke kan programmeres i henhold til tidspunktet på dagen, så om natten for eksempel udløses kun en dæmpet lyskilde. Ifølge Peres kunne smart motion sensorer helt udskifte lyskontakter i fremtiden.

Næste enme er sikkerhed. ""Hvis dette er en vigtig bekymring, kan smart belysning bruges til at give indtryk af, at nogen er hjemme, når du ikke er."" Da mekaniske fjedersvindingsafbrydere kun kan indstilles til at aktivere / deaktivere lyskilder på samme tid hver dag, giver Smart belysning et mere tilfældigt (og derfor mere realistisk) mønster.

Smart Home

Smart Home

Den sidste fordel er økonomisk. "At undgå unødvendig brug af lyskilder med sensorer kombineret med det reducerede energiforbrug og manglende vedligeholdelsesomkostninger forbundet med LED, spares der penge," forklarer Peres.

Spændende trend: Lysstyring via stemme med Amazon Echo
Noget at tilføje? ""Ja, smart belysning er sjovt!"" Den nyeste innovation, vores kloge ekspert kan ikke vente med at prøve er Amazon Echo. Den stemmesyrede smart højttaler kan nu tilsluttes LIGHTIFY-lyskilder - hvilket betyder at du kan ændre din belysning ved hjælp af verbale instruktioner. ""Du behøver ikke engang at tale direkte med boksen: Det er som om en anden person er i stuen og lytter til dig,"" siger han.

Gennem årtierne har de nyeste gadgets altid imponeret. Tidligere var det vaskemaskiner eller trådløse telefoner; I dag er det smart belysning. Men i modsætning til andre husstandsindretninger i fortiden, kan denne seneste innovation også hjælpe dig med at spare penge. Da teknologien fortsætter med at udvikle sig og markeds feedback accellererer brugbarheden, ville det være smart at sige, at der er nogle spændende tider foran os.