Om LEDVANCE

Om LEDVANCE

Kort om LEDVANCE

LEDVANCE er verdensførende producent af innovative belysningsprodukter og intelligente belysningsløsninger (Smart Home). Virksomheden er opstået ud af den klassiske belysningsindustri fra OSRAM og kombinerer traditionel belysning med moderne banebrydende teknologi.

LEDVANCE bygger på meget stabile og langvarige kunderelationer og et stærkt distributionsnetværk med fremragende tilgang til markedet over hele verden. Baseret på vores dybe forståelse for belysningsmarkedet, den teknologiske udvikling og de skiftende behov, imødekommer vi specifikke og individuelle krav fra markedet og vores kunder.

Virksomheden er aktiv i mere end 140 lande og genererede en omsætning på ca. 1,9 mia. € i regnskabsåret 2017. Over hele verden er LEDVANCE forpligtet til at handle ansvarligt over for kunder, medarbejdere, forretningspartnere, omverdenen og miljøet.

I marts 2017 blev LEDVANCE solgt til et kinesisk konsortium bestående af investoren IDG Capital Partners (IDG), den kinesiske belysningsvirksomhed MLS Co., Ltd. (MLS) og den økonomiske investor Yiwu State-Owned Assets Operation Center (Yiwu). I fællesskab forsøger de involverede parter at skabe en global førende virksomhed inden for belysningsbranchen. LEDVANCE og MLS – den strategiske partner i konsortiet – supplerer hinanden godt, både geografisk og med hensyn til produktporteføljen. Transaktionen betyder, at begge virksomheder får gavn af et betydeligt større salgs- og distributionsnetværk samt indkøbssynergier, der danner grundlag for samarbejdsorienteret fremtidig vækst. Siden april 2018 er den førende kinesiske LED belysningsvirksomhed MLS eneejer af LEDVANCE.

Strategisk beslutning: Belysningsforretning under et tag

Indtil nu har OSRAM primært beskæftiget sig med to kerneforretningerområder. Begge områder skulle fremhæves mere tydeligt. Derfor har OSRAM opdelt sin virksomhed i to forskellige enheder.

  • OSRAM = skræddersyede, innovative belysningsteknologier og -løsninger.
  • LEDVANCE = lyskilder, intelligente hjemmeprodukter og armaturer til professionelle og forbrugere.

LEDVANCE er hurtigere, mere adræt og mere fleksibel som en selvstændig virksomhed og varemærke. Vores skarpe, karakteristiske og unikke profil bygger på en pålidelig og efterprøvet arv - og gør, at vi kan udnytte vores fulde potentiale i vores videre udvikling, samtidig med at vi driver en uafhængig forretning.

Læs mere